12.12.2021 10:55

Vánoční cena

 

 

Vánoční cena  SSK Duchcov

 

Malí střelci se konečně dočkali. Ve čtvrtek 9.12.2021 měli své závody ve VzPi 40 (vzduchová pistole 40 ran) a malí puškaři zachraňovali rukojmí.

Po nezbytných přípravách vybavení, konečně stáli pistoláři na palebné čáře a povel ,,Příprava a nástřel v čase 15 min. Start!“ , zahájil Vánoční cenu.

Po uplynutí času na nástřel přišel povel ,,Stop!“ , ještě se stihli trochu vydýchat a už přichází povel ,,Závod VzPi 40 v čase 60 min. Start!“ a teď už je to na každém samostatně ,jak se s tím popere. Po necelých 50 min. padla poslední rána  a povel ,,Stop zbraně vybít a odložit“ nezbytná kontrola jestli jsou struny v pistolích (barevná struna se vkládá do hlavně pistole aby bylo ihned vidět ,že zbraň je vybitá) a už to mezi nimi ševelí co bylo dobře a co kdo udělal špatně , normální stav po závodu.

Rozhodčí v oddělené místnosti vyhodnocuje terče jednotlivých závodníků, připravují se  ceny, diplomy…. A samotní střelci si prožívají okamžiky před vyhlášením výsledků ve vzrušeném napětí jak dopadli , kolikátí budou.

A je tu vyhlášení výsledků. ,, Třetí místo ve Vánoční ceně SSK Duchcov obsadila v nástřelu 279 bodů Klára Urbanová“, nezbytné dekorování a

hurá na stupně vítězů. ,, Druhé místo v nástřelu 291 bodů , chvíle napětí, obsadil Fanda Kořízek“ , medaile , diplom a věcná cena, a jde se na stupně vítězů.,,Vítězem závodu v nástřelu 302 bodů je Klára Hlaváčková“převzetí cen jako u předcházejících vyhodnocených , poháru pro vítěze a zaujmutí nejvyššího stupínku pomyslného stupně vítězů. ,,Ty diplomy si dejte tak aby byli vidět.“ Nezbytné focení a závod je u konce.

 

 

Záchrana rukojmího

 

Nejmladší střelci klubu Petr Kořízek a Jan Valta měli těžký úkol trefit agresora a nezasáhnout rukojmího.Figury se na terčích částečně překrývají , agresor je znázorněn s bílou hlavou a rukojmí jí má černou .

Není to jednoduché ani pro dospěláky. Hoši to zvládli s bravurou a možnostmi začínajících střelců. Z 18 možných zásahů bylo 90% úspěšných .  Některé terče jsou opravdu těžké. Byla to tréninková změna a hoši si to užili. Následovali nezbytné špejle,jako trénink na příští Casanky a příprava útoku na peněženky rodičů. ,,Koukejte špórovat.“

Čtvrteční odpoledne uteklo v pohodě jako voda  a odměnou nám byly rozzářené oči mladých střelců a spokojenost, která z nich sálala.

 

Přejeme Všem příznivcům střeleckého sportu a  občanům našeho města, pevné zdraví v roce 2022 a nějaké to štěstí.

 

                                                                                    Za SSK Duchcov

                                                                                    Zdeněk Hlaváček

                                                                                     předseda  klubu

—————

Zpět